Parochie Maria Moeder van Barmhartigheid

Huwelijk

Vaak wordt gezegd: “Het huwelijk is niet alleen een gave, maar ook een opgave.” Het gaat er in het huwelijk niet alleen om, dat de ander jou gelukkig maakt, maar ook dat jij de ander gelukkig maakt, inclusief de eventuele kinderen. Dat is de reden dat God die liefde wil versterken met zijn bovennatuurlijke liefde, bij deze onvoorwaardelijke liefdesverklaring. Hij wil de gehuwden helpen om elkaar nooit te laten vallen. Dit kan natuurlijk alleen, als het huwelijkspaar met die bedoeling voor God het huwelijk sluit en Hem na de bruiloftsdag niet buitensluit.

Huwelijk

Huwelijksvieringen
Mensen die hun huwelijk kerkelijk willen laten sluiten, dienen ruim van tevoren een afspraak te maken met de priester die de kerkelijke huwelijksviering verzorgt. Er zal dan van te voren een gesprek zijn over het kerkelijk huwelijk.
De teksten voor het maken van het huwelijksboekje kunt u kiezen uit een ruim aanbod, aangereikt bij het gesprek met de priester.
Als u de laatste vier jaren niet hebt deelgenomen aan de kerkbijdrage betaalt u het op dat moment geldend tarief voor de huwelijksviering, anders wordt dit bedrag door de betaalde kerkbijdrage verminderd. Er wordt ervan uitgegaan dat degenen die reeds ‘uit huis zijn’ zelf in staat zijn kerkbijdrage te betalen. Eventueel betaalde kerkbijdrage door ouders telt dan niet meer.

Wilt u een huwelijk opgeven dan kan dit tijdens de openingsuren van het parochiekantoor in Born, tel: 046-8500680 

Word Icon  Voor opgave en informatie kunt u ook mailen naar info@parochieborn.nl en het aanvraagformulier voor het kerkelijk huwelijk invullen.